Als dit bericht niet goed wordt weergegeven, klikt u hier.

Nieuwsbrief 24 februari 2017


Docentenopleiding voor statushouders vanaf september 2017

Vluchtelingen met een verblijfsstatus kunnen aan de Universiteit Leiden vanaf september 2017 een opleiding tot docent volgen in de schoolvakken natuurkunde, scheikunde, wiskunde en informatica. 

Docententekort
In het voortgezet onderwijs in Nederland is een groot tekort aan bevoegde docenten voor deze vakken. Vluchtelingen met een verblijfsstatus en met ervaring met lesgeven kunnen helpen dit tekort terug te dringen. Daarom start in september een eenjarige lerarenopleiding voor statushouders waarmee een beperkte tweedegraads onderwijsbevoegdheid wordt behaald. Dat betekent dat de afgestudeerde docent les kan geven in de onderbouw van vwo, havo en vmbo-theoretische leerweg. 


Samenwerking ICLON, UAF en TME
De opleiding is een initiatief van het Interfacultair Centrum voor Lerarenopleiding, Onderwijsontwikkeling en Nascholing (ICLON) van de Universiteit Leiden, Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF en The Mobile Educator.

Voorlichtingsbijeenkomst

Op woensdag 15 maart is er een voorlichtingsbijeenkomst over de opleiding. Het bijwonen van deze bijeenkomst is verplicht als u zich wilt inschrijven voor de opleiding.

Kijk voor meer informatie op www.iclon.nl/lo-statushouders.


'Lesgeven is mijn droom'

Alaa Sharbaji, deelnemer aan de tweede TME-training, vertelt over haar stage op een basisschool:

'Na The Mobile Educator begon ik met mijn stage bij basisschool De Okkernoot in mijn woonplaats Zetten. Ik ging lesgeven in Engels aan groep 7 en 8. Dat was mijn droom. De eerste keer heb ik alleen geluisterd naar de leraar. In de tweede les vroeg hij me een paar oefeningen toe te lichten. Maar vanaf de derde les heb ik de leerlingen les gegeven. Daar word ik heel gelukkig van! Ik was eerst bang omdat het een heel andere cultuur is. Maar alles ging goed. Ik was verbaasd dat ik bij mijn evaluatie vooral positief commentaar kreeg. Mijn begeleidende docent zei dat de leerlingen me leuk vinden en hij vindt mijn manier van lesgeven goed. Ik hoop dat ik op deze school les kan blijven geven. Dankzij The Mobile Educator kon ik mijn droom waarmaken. Ik wil de directeur van De Okkernoot bedanken, omdat hij me op zijn school heeft welkom geheten.'


Conferentie 'Onderwijs op maat voor nieuwkomersleerlingen' van de VO-Raad

Op 9 maart 2017 geven Henk Frencken (vice-voorzitter TME) en Nour Fattouh (docent uit Syrië en TME-alumnus) een workshop op deze conferentie over Nours ervaringen als klassenassistent natuurkunde op het Fioretticollege in Lisse.

Lees verder

TME-studenten doen mee aan Studium Generale debat

Op 14 december 2016 organiseerde Studium Generale (Universiteit Leiden) een discussie over ‘Migrating to Europe: facts, figures and stories’. Twee TME-alumni waren lid van het panel en deelden hun vehalen: Khaled Al Shareef en Nour Fattou.

Lees verder


Andrée van Es reikt certificaten uit

Op de terugkomdag (29 november 2016) voor alle deelnemers van TME ontvingen de cursisten van de tweede training hun certificaat uit handen van Andrée van Es, voorzitter van de Nationale UNESCO Commissie.

Lees verder


verleent patronage aan The Mobile Educator training.


U ontvangt deze mail omdat u betrokken bent (geweest) bij de The Mobile Educator, of omdat u heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van activiteiten van The Mobile Educator.
Wilt u liever geen berichten meer van ons ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link onderaan deze mail en zult u de nieuwsbrief niet meer ontvangen.
Samenstelling en redactie: Carla den Hartog
Foto's: Dadi Chen en Marc van den Muijzenberg

Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook


Als u deze e-mail (aan: hartog@iclon.leidenuniv.nl) niet meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

The Mobile Educator
Wassenaarseweg 62A
2333 AL Leiden
Netherlands


info@mobile-educator.org
www.mobile-educator.org